Lyhytvaellukset / Short guided nature hikes

Kiinnostaisiko kokeilla, miten rinkan ja teltan kanssa retkeily sujuisi?

Tässä on siihen oiva tilaisuus! Yhden yön lyhytvaellus turvallisesti, oppaan seurassa, erätaitoja opetellen.

Lyhytvaellus eli Yön yli -retkeilyn harjoittelukurssi 2021

Noormarkun Reitti lauantai-sunnuntai 22.-23.5. / 5.-6.6. / 19.-20.6. / 3.-4.7.

Lähtö Noormarkun keskustasta lauantaina klo 15, josta kuljetus vaelluksen lähtöpaikkaan. Paluu Noormarkun keskustaan sunnuntaina klo 14 mennessä.

Eeva Guiden mukana pääset varsin vaivattomasti vuorokauden mittaiselle lyhytvaellukselle, reitille, joka seurailee Noormarkunjoen rantoja. 

Ennen retkelle lähtöä sinulla on mahdollisuus osallistua Eeva-oppaasi vetämään googlemeet etäohjaukseen, jossa voit tarkistaa omien varusteittesi soveltuvuuden ja saat vinkkejä pakkaamisesta, evästarpeesta ja muustakin valmistautumisesta. Reissun mittaan käymme läpi varustetietoa ja pohdimme pitempien vaellusten vaatimuksia. Reitin luonnon ominaispiirteiden havainnointi on osa opastusta. Jokamiehen oikeuksien ja retkietiketin kertaaminen kuuluvat myös tämän lyhytvaelluksen sisältöihin.

Vaellusreitti on osa Inhottujärvi-Noormarkku retkeilyreittiä ja kuljemme Sauvakoskelta Noormarkun keskustaan. Lauantaina taivallamme Sauvakoskelta Mustalahteen (6km) ja sunnuntaina Mustalahdesta Noormarkun keskustaan (7,5km). Leiriydymme Mustalahdessa teltoissa. Vaellamme polkua, joka on suhteellisen helppokulkuista, joissain paikoin kulunutta ja saattaa olla liukas. Korkeuseroja on maltillisesti.

Varusteita on tarvittaessa vuokrattavissa esim. Porin Luontopajalta https://www.pori.fi/kulttuuri-ja-liikunta/liikunta/liikuttamo-valinevuokraus-ja-hinnastot/liikunta-ja-retkeilyvalineiden

Tällaista retkeä varten tarvitset ainakin: maastoon soveltuvat jalkineet, säänmukaiset ulkoiluvaatteet ja vaihtovaatteita, riittävän ison repun tai rinkan, makuupussin ja -alustan, teltan, ruuanlaittovälineet, ruokaa ja juomavettä. Kantamuksen paino on helposti yli 12 kg, varusteiden painosta riippuen. Tällaista taakkaa pitää pystyä retken ajan kantamaan. Tarkemman varustelistan ja lisää tärkeää retkeilytietoa saat etäohjauksessa!

Hinta 90 € / hlö sisältää: oppaan palvelut, varustelistan ja kartan, viikko ennen retkeä googlemeet-etäohjauksen varusteista, kuljetuksen reitin lähtöpaikkaan (Sauvakoski)

Voit osallistua myös pelkkään etäohjaukseen 20 € hintaan.

Sitova ilmoittautuminen väh. 10 päivää ennen vaellusta.