Erätaitokurssit / Nature courses

Jokanaisen ja -miehen Erätaitokurssit 2021

Harjavalta Hiittenharju keskiviikkoisin 26.5. / 2.6. / 16.6. / 23.6. / 28.7. klo 17.30 – 20.30

Eeva Guiden Jokanaisen ja -miehen erätaitokursseilla harjoitellaan yhden illan ajan retkeilyn perustaitoja ja -tietoja. Kurssi-ilta on kolmen tunnin mittainen. Lähtöpaikalla tutkitaan karttaa ja harjoitellaan reitinvalintaa sekä kompassilla suunnan ottamista nuotiopaikalle. Sinne päästyä harjoitellaan tulenteko, ja nuotiolla keitetään kahvit/teet ja lämmitetään omia eväitä. Osa syötävistä kypsennetään retkikeittimillä, joiden toimintaperiaatteisiin samalla perehdytään. Illan aikana perehdytään keskeisiin jokamiehenoikeuksiin ja retkeilyetikettiin. Opas kertoo myös retkeilyvarusteista ryhmän mielenkiinnon mukaan (vaatetus, jalkineet, teltat, makuupussit ja -alustat). Paluumatkalla tutustutaan joihinkin karttasovelluksiin, joita voi käyttää paperisen kartan tukena. Opas kertoo Hiittenharjun luonnon ja maaston erityispiirteistä.

Eeva Guiden erätaitokurssit toteutuvat Harjavallan Hiittenharjun maastoissa. Lähtopaikka on tanssihalli V2:n takana oleva P-paikka (Liikuntatie 4). Osallistujilla tulee olla säätilan mukainen vaatetus ja jalkineet. Kävelyä tulee yhteensä n. 5 km metsämaastossa. Reppuun tulee mukaan ottaa juomavettä, omat eväät (makkara, leivät, tms), istuinalunen, puukko, kompassi. (Kompassin ja puukon saa tarvittaessa oppaalta lainaksi.) Oma tapaturmavakuutus on suositeltava (oppaalla on vastuuvakuutus).

Huom. alueella ei ole wc:tä käytettävissä.

Hinta 25 € (sis.alv) / hlö sisältää: oppaan palvelut, nuotiopuut, tarvittavan kartan, erityisvälineet lainaksi, lämpimän juoman (evästarvikepaketin 7€ voit ennen retkeä ostaa myös oppaalta: leipä, levite, juusto, kananmuna, pastasekoitus/makkara) Maksut maksetaan käteisellä, paikan päällä (kuitti).

Ilmoittaudu vähintään kolme päivää ennen ko. iltaa: eevahk(at)gmail.com TAI 0400865639

Tervetuloa mukaan, toivottelee erä- ja luonto-oppaasi Eeva Heikkinen-Kemppinen

Erätaitokurssilla harjoitellaan mm. tulentekoa ja keitellään nokipannukaffit.